terug naar zoekresultaten

Afstudeeropdracht richting implementatie van Building Information Model (BIM)


Type vacature Afstudeeropdracht
Plaats Waalwijk
Regio's Eindhoven, Utrecht, Nijmegen, Dordrecht, Breda, Den Bosch, Roosendaal, Helmond
Studierichting(en) Techniek, Elektrotechniek, ICT-advies, Werktuigbouwkunde
Opleiding(en) Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Industriële automatisering, Bouwkunde, Bouwtechnische bedrijfskunde, Installatietechniek, Information engineer, Bedrijfskundige informatica, Informatie dienstverlening en management, Vormgeving en ontwerp interactie, Advanced Sensor Applications, Electrical Power Engineering, Integrated Product Development, Sound Engineering, Business Process Management IT, Informatie en communicatie technologie, Information Management, Information Technology, Constructief ontwerpen, Duurzame energievoorziening, Energietechniek, Flexibele productieautomatisering, Mechanical Design Engineer, Mechanisch-constructieve werktuigbouwkunde, Ontwerpen en construeren, Ontwerpprocessen en innovatie, Polymer Product Engineer, Production Engineer, Stromingsleer, Thermodynamica, Thermodynamical Engineer, Warme werktuigbouwkunde, Warmteoverdracht
Niveau('s) HBO
Startdatum per direct of in overleg

Opdracht

Als afstudeerder binnen dit bedrijf ga je een uitdagende opdracht oppakken richting de implementatie van een Building Information Model. Je opdracht zal komen te liggen op het snijvlak van Building Information Model en IT-processen! 

Dit bedrijf houdt zich veel bezig met Building Information Model (BIM) binnen hun vakgebied. Binnen dit model willen ze verschillende koppelingen gaan aanbrengen met bijvoorbeeld een onderhoudssuite en in de toekomst willen ze zelfs ook gaan werken met Virtual Reality toepassingen. Aan jou als afstudeerder is het de taak om te achterhalen welke IT-oplossingen bestaan om een onderhoudskoppeling te maken met BIM en welke Virtual Reality-koppelingen te maken zijn met BIM. Op die manier ga je ervoor zorgen dat het bedrijf BIM kan gaan koppelen met externe software suites. Daartoe ga je eerst onderzoeken welke suites er in de markt zijn, welke uiteindelijk de beste keuze is en hoe dit geïmplementeerd kan worden in de huidige bedrijfsvoering. 

Dit is zeker een uitdagende afstudeeropdracht waarmee je echt iets bijdraagt aan de organisatie! Binnen het bedrijf is er goede begeleiding op HBO-niveau aanwezig maar je krijgt ook volop de kans om jezelf te ontwikkelen. 


Bedrijf

Dit bedrijf gelegen in Waalwijk is een ingenieursbureau richting installatietechniek. Ze hechten veel waarde aan kwaliteit en innovatie. Building Information Model (BIM) is een centraal begrip binnen deze organisatie, waardoor ze efficiënt kunnen werken en een optimale dienstverlening kunnen bieden!

Profiel kandidaat

- Communicatief
- Zelfstandig
- Flexibel
- Innovatief

Sollicitatieprocedure

Spreekt de opdracht je aan? Solliciteer dan via de onderstaande "Toon interesse"-button op de opdracht. Hier kun je een motivatie schrijven. Dit geeft jou de mogelijkheid om je persoonlijke talenten extra te benadrukken. Zien wij op basis van je cv en motivatiebrief voldoende aanknopingspunten, dan nemen wij contact met je op voor een eerste telefonische kennismaking. Als deze kennismaking positief is, dan plannen we in overleg met jou een sollicitatiegesprek in met het bedrijf. Bij een positieve respons van de stagebiedende organisatie, zullen we jou informeren en je alle informatie van het bedrijf geven, zodat jij je kunt voorbereiden op een volgend gesprek. Hierna word je uitgenodigd voor een intakegesprek via Skype of bij ons op kantoor in Nijmegen met één van onze collega's. We zullen daarbij nader ingaan op je cv, talenten, vaardigheden en ambities. We bereiden je goed voor op het gesprek door je tips te geven over voorbereiding, presentatievaardigheden, kleding en natuurlijk over de inhoud van de stage of afstudeeropdracht. Als je zelf vragen hebt over bepaalde zaken, dan zullen wij je hiermee uiteraard ook helpen en coachen.

Ons aanbod

StageMax heeft veel samenwerkingsverbanden met stagebiedende organisaties. Deze bieden een stagevergoeding van minimaal € 250,- per maand. Via onze beproefde en professionele werkwijze gaan we via ons netwerk op zoek naar een stage of afstudeeropdracht die past bij je opleiding en voorkeuren. We brengen jou en de stagebiedende organisatie samen en als je vooraf, tijdens of na je stageperiode vragen hebt, kan je altijd bij onsterecht. Hoewel StageMax een commercieel bedrijf is, is onze dienstverlening voor studenten 100% gratis!

Spreekt deze stage je aan?

Toon interesse

Als we op basis van je cv en motivatiebrief een goede match zien met de vacature, zullen we contact met je opnemen voor een nader kennismakingsgesprek. Wanneer je na één week niks van ons hebt vernomen en toch graag zou willen weten waarom je niet bent meegenomen in de procedure, dan kan je altijd een mailtje sturen naar [email protected].

Ik ben nieuw hier!

Ik heb een account. Inloggen »
Schrijf je in
E-mailadres:
Wachtwoord:
Herhaal wachtwoord: Verder

Laat weten dat je geïnteresseerd bent


Naam:
Telefoon
E-mailadres
Motivatie:
cv (optioneel) Als je je cv uploadt, kunnen we je het beste helpen.
 

Stages

Stages startdatum

Stages per niveau

Stages per regio

Stagiaires en afstudeerders

Stagiaires startdatum

Stagiaires per niveau

Stagiaires per richting

Stagiaires per regio