terug naar zoekresultaten

Afstudeerstage met meerdere programmeeropdrachten bij IT bedrijf


Type vacature Afstudeeropdracht
Plaats Dordrecht
Regio's Rotterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Leiden, Zoetermeer, Bergen op Zoom, Breda, Roosendaal, Alphen a.d. Rijn
Studierichting(en) Elektrotechniek, ICT-programmeren, Technische informatica
Opleiding(en) Elektrotechniek, Hogere informatica, Technische informatica, Embedded systems engineer, Game architecture and Design, Informatica, ICT media design, Mediatechnologie, Advanced Sensor Applications, Electrical Power Engineering, Integrated Product Development, Sound Engineering, Game Development, Game Technology Producing, ICT, ICT Business, ICT Digital Publishing, ICT Education, ICT Game Design en Technology, ICT Lifestyle, ICT Management and Security, ICT Smart Mobile, ICT Software Engineering, ICT Technology, Software Engineering, Software Engineering en Business Informatics, Web Development, Embedded Software Development, Industrial Automation, Informatiebeveiliging
Niveau('s) HBO
Startdatum per direct of in overleg

Opdracht

De producten en diensten die het bedrijf aanbiedt zijn gebaseerd op een eigen ontwikkeld G4 platform. Het platform bestaat uit componenten om broncode te ontleden, ongeacht om welke programmeertaal het gaat, en om zo verkregen informatie verder te verwerken. In deze richting zijn er twee mogelijke afstudeeropdrachten waar je je op kunt richten.

Bij de eerste opdracht ga je een grammatica ontwikkelen voor het parsen van PHP op basis van het bovengenoemde G4 platform. De grammatica zul je moeten definiëren in BNF. Als dit je lukt binnen de tijd die je krijgt om in af te studeren kan deze opdracht verder worden uitgebreid met het linken van de taal. Dit betekent dat je het gebruik van de variabele, functie of dergelijk concept gaat koppelen aan de bijbehorende declaratie. Mocht je nog meer tijd over hebben kun je tot slot enkele functies implementeren in C++. Op basis daarvan zullen dan metrieken worden uitgerekend voor de sources die geparseerd zijn. 

Bij de tweede opdracht ga je een grafische weergave maken van omvangrijke legacy systemen. Omdat deze systemen vaak enorm veel data bevatten, maar niet netjes is onderverdeeld, is er vaak een gebrek aan overzicht. Aan jou dus de taak om dit te doen met behulp van graven! Je zult software gaan schrijven om calltree afhankelijkheden te exporteren naar GraphML. Als je dit hebt gedaan zul je gaan onderzoeken welke source componenten ingezet kunnen worden om die graven te gaan analyseren. Je zult antwoord geven op de vraag of graph-databases zoals Neo4j iets hierin kunnen betekenen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een adviesrapport schrijft over welke technologieën het bedrijf het beste kan gebruiken. 

Kortom: twee uitdagende en leerzame opdrachten die voor jou klaar liggen! Tijdens je afstuderen zul je begeleid worden door een expert in het vakgebied. Kans op doorstroom binnen het bedrijf ja je afstuderen is zeer groot!


Bedrijf

Het bedrijf is een IT bedrijf in Dordrecht dat gespecialiseerd is in verschillende toepassingen van software, zoals analyse tooling. Ze leveren producten en diensten aan grote legacy applicaties voor bedrijven in binnen- en buitenland! Het bedrijf bestaat nu zo'n 20 jaar en heeft zo'n 15 man in dienst. Voor projecten werken ze vaak samen met andere grote bedrijven, zoals consultancybedrijven en technologiepartners.

Profiel kandidaat

- Programmeerkennis
- Gedreven
- Analytisch
- Goede beheersing van het Nederlands en Engels
- Interesse in doorstroom is een pre

Sollicitatieprocedure

Spreekt de opdracht je aan? Solliciteer dan via de onderstaande "Toon interesse"-button op de opdracht. Hier kun je een motivatie schrijven. Dit geeft jou de mogelijkheid om je persoonlijke talenten extra te benadrukken. Zien wij op basis van je cv en motivatiebrief voldoende aanknopingspunten, dan nemen wij contact met je op voor een eerste telefonische kennismaking. Als deze kennismaking positief is, dan plannen we in overleg met jou een sollicitatiegesprek in met het bedrijf. Bij een positieve respons van de stagebiedende organisatie, zullen we jou informeren en je alle informatie van het bedrijf geven, zodat jij je kunt voorbereiden op een volgend gesprek. Hierna word je uitgenodigd voor een intakegesprek via Skype of bij ons op kantoor in Nijmegen met één van onze collega's. We zullen daarbij nader ingaan op je cv, talenten, vaardigheden en ambities. We bereiden je goed voor op het gesprek door je tips te geven over voorbereiding, presentatievaardigheden, kleding en natuurlijk over de inhoud van de stage of afstudeeropdracht. Als je zelf vragen hebt over bepaalde zaken, dan zullen wij je hiermee uiteraard ook helpen en coachen.

Ons aanbod

StageMax heeft veel samenwerkingsverbanden met stagebiedende organisaties. Deze bieden een stagevergoeding van minimaal € 250,- per maand. Via onze beproefde en professionele werkwijze gaan we via ons netwerk op zoek naar een stage of afstudeeropdracht die past bij je opleiding en voorkeuren. We brengen jou en de stagebiedende organisatie samen en als je vooraf, tijdens of na je stageperiode vragen hebt, kan je altijd bij onsterecht. Hoewel StageMax een commercieel bedrijf is, is onze dienstverlening voor studenten 100% gratis!

Spreekt deze stage je aan?

Toon interesse

Als we op basis van je cv en motivatiebrief een goede match zien met de vacature, zullen we contact met je opnemen voor een nader kennismakingsgesprek. Wanneer je na één week niks van ons hebt vernomen en toch graag zou willen weten waarom je niet bent meegenomen in de procedure, dan kan je altijd een mailtje sturen naar [email protected].

Ik ben nieuw hier!

Ik heb een account. Inloggen »
Schrijf je in
E-mailadres:
Wachtwoord:
Herhaal wachtwoord: Verder

Laat weten dat je geïnteresseerd bent


Naam:
Telefoon
E-mailadres
Motivatie:
cv (optioneel) Als je je cv uploadt, kunnen we je het beste helpen.
 

Stages

Stages startdatum

Stages per niveau

Stages per regio

Stagiaires en afstudeerders

Stagiaires startdatum

Stagiaires per niveau

Stagiaires per richting

Stagiaires per regio